Poznávací výlet do Prahy

Čtvrťáci a páťáci vyrazili do Prahy.

Naše škola zajišťuje kvalitní vzdělávání formou zážitku a zkušenosti. Pokud to jen trochu jde, tak se snažíme opřít teretická východiska o zážitek. Děti si tak na základě zkušenosti získané vědomosti lépe propojí a také si je snadněji pamatují.

Když se čtvrtá a pátá třída rozhodla vydat na výlet do Prahy, bylo jasné, že je čeká nezapomenutelný den plný dobrodružství a poznání. Učitelé připravili bohatý program, který zahrnoval návštěvu významných historických památek a prohlídku Museum Story of Prague. Děti se těšily na to, až uvidí na vlastní oči místa, o kterých se učily ve škole.

První zastávka byla na Staroměstském náměstí, kde žáci obdivovali Pražský orloj a nádhernou architekturu okolních budov. Paní učitelky jim vyprávěly o historii a významných událostech, které se tam odehrály. Poté se vydali k Staroměstské mostní bráně, která je nádhernou ozdobou před vstupem na Karlův most. Po svačince u pomníku Karla IV. na Křížovnickém náměstí se děti vydaly do Museum Story of Prague. Tam je čekala fascinující expozice, která je provedla historií města od jeho založení až po současnost. První patro bylo zaměřeno na informace o pražském orloji, historických mučících nástrojích, rytířích, důležitých osobnostech historie, které ovlivnily vývoj hlavního města, a dokonce jsme i našli Golema. Druhé patro nám nabídlo pohled do druhé světové války, útrapy a informace o Hitlerovi. Vyzkoušeli jsme si i život během komunismu. V posledním, třetím patře, jsme spatřili nedávnou minulost. Děti si vyzkoušely hry na počítačích z 90. let, “projeli” se tramvají, zhodnotily tehdejší módu a prožily si příběh Václava Havla včetně Sametové revoluce.

Interaktivní exponáty a poutavé příběhy zaujaly všechny přítomné a rozšířily jejich obzory.

Výlet do Prahy byl pro čtvrtou a pátou třídu nejen poučný, ale i inspirující. Děti se vrátily zpět domů plny nových zážitků a vědomostí, které si budou pamatovat ještě dlouho. Tento den jim ukázal, že učení může být zábavné a že historie má mnoho zajímavých příběhů, které stojí za to objevit.


Odkaz na video:


Odkaz na fotogalerii:

https://photos.app.goo.gl/WESAjsr36AGqrhc37