Škola v přírodě

Škola v přírodě Horní Bradlo

V pondělí 17.6. jsme vyrazili na školu v přírodě do Horního Bradla.

Přivítala nás Matka Příroda a požádala o pomoc se záchranou vody, jež odtéká, ohně, který slábne, vzduchu, co už není tak čistý jako dříve a země, která chřadne. Naše statečné děti zvládaly všechny úkoly Matky Přírody hravě. Stavěly a pojmenovaly statečné přírodní bojovníky, pálily své strachy v ohni a opékaly na něm i buřtíky. Čistily vodu stavěním hrází a tvorbou lesní studánky, uzdravovaly nemocnou zvěř a čistily vzduch plněním rébusů ve vzduchových bublinkách či tvorbou magických bublin. Matka Příroda našim dětem poslala duhu a celý týden nám nadělila teplé a slunečné počasí bez deště. Po záchraně všech živlů dostaly děti diplom na památku a drobnou sladkost.

Také jsme každý den bojovali o srdíčka za úklid, osvěžovali se v bazénu, hráli si na hřišti, chodili na výlety, do wellness a učili se novým poznatkům o přírodě. Vyráželi jsme i na výlety. Podívali jsme se do Lipky, kde jsme si prohlédli památný strom, který vyhrál soutěž o strom roku 2016. Vystoupali jsme k vysílači Krásné a také jsme se podívali do výrobny skleněných vánočních ozdobiček.

I když večer ukápla nějaká ta slzička, tak rána už byla plná úsměvů. Pro některé děti to bylo první odloučení od rodiny a nakonec to zvládly skvěle. Děkujeme rodičům za podporu a ocenění naší práce. Bylo to náročné, ale stálo to za to. Příští rok do toho jdeme znovu :-).

foto:

Školní momentky